Zwin Natuur Park

Het Zwin is een beschermd natuurreservaat gelegen in de Belgische gemeente Knokke-Heist op de grens tussen Vlaanderen en Nederland. Het bijzondere aan Zwin Natuur Park? Het is een natuurgebied en bezoekerspark in één. 

Vraagstuk

Het natuurpark heeft een goed uitziend en ruimtelijk bezoekerscentrum. Echter, het pand is op sommige plaatsen niet genoeg voorzien van daglicht. Er werd gezocht naar een oplossing om het daglicht in de betreffende ruimtes aan te vullen. Een van die ruimtes is een vergaderruimte. Hierbij moet rekening worden gehouden met het feit dat daglicht in een dergelijke ruimte niet altijd gewenst is. Daarnaast moeten de producten voldoen aan de gestelde eisen van BREEAM.

Oplossing

Om het tekort aan daglicht op te lossen zijn in totaal 15 Powerdaylights toegepast. Negen Powerdaylights zijn geïnstalleerd op de werkplekken van de medewerkers. De overige zes Powerdaylights zijn geplaatst in de vergaderzaal. De daglichtsystemen in deze ruimte zijn allemaal voorzien van een daglichtdimmer. Op deze manier kan het daglicht verduisterd worden wanneer dat wenselijk is, bijvoorbeeld tijdens presentaties. Met het toepassen van onder andere de Powerdaylight daglichtsystemen voldoet het bezoekerscentrum aan de normen van BREEAM op het gebied van daglicht.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.