Logistiek

Van Reenen Transport, warenhuis en verhuizingen

Van Reenen Transport kwam in 2018 voor de uitdaging te staan om een energieneutraal distributiecentrum met kantoor te bouwen. Dat is gelukt, en hoe!

Vraagstuk

Omdat er energieneutraal gebouwd werd, kwam het distributiecentrum in aanmerking voor het BREEAM Outstanding keurmerk. Hiervoor was het belangrijk om samen na te denken over de gelijkmatige daglichttoetreding. Een uitgelezen kans voor de daglichtprofessional Techcomlight. Door middel van een daglichtberekening hebben zij een passende oplossing bedacht.

Oplossing

In totaal zijn er in het kantoor 16 Powerdaylights geïnstalleerd met een diameter van 53 cm. Er is gekozen voor de vierkante plafondplaat, omdat deze volledig opgaat in het aanwezige systeemplafond. Zo komt de plafondplaat het beste tot zijn recht.

Klant aan het woord

Naast de opgeleverde energiebesparing door het toepassen van daglicht, is het daglicht ook nog eens plezierig om onder te werken.

Van Duuren Districenters

Van Duuren Districenters is een Pan-Europese logistieke dienstverlener. De onderneming beschikt over een groot netwerk in 39 landen. Ook heeft Van Duuren een eigen warehouse in Vianen, dat zowel voor korte (minder dan 48 uur) als lange opslag wordt gebruikt.

Vraagstuk

De verlichting was verouderd in de drie loodsen die door Van Duuren worden gebruikt. Dit zorgde voor hoge energiekosten. Bovendien was de werkomgeving niet optimaal. Na het vernieuwen van de kunstverlichting waren de energiekosten verminderd, maar bleef de werkomgeving voor verbetering vatbaar.

Oplossing

In de loodsen, die gezamenlijk 7000 m2 bestrijken, zijn 39 Powerdaylight daglichtsystemen geplaatst. Deze dragen bij aan een constante lichttoevoer op de centrale werkvloeren. Voor een optimale energiebesparing wordt gebruikt gemaakt van de combinatie met licht- en bewegingssensoren.

Klant aan het woord

Met het daglicht via de Powerdaylights is het nu een stuk prettiger in de loods. Je merkt de natuurlijke wisselingen van daglicht. Zelfs als de lampen op een donkere dag aanstaan, ervaart het personeel dat het aangenamer werken is.

Van den Haak TransMission

Transportbedrijf Van den Haak maakt onderdeel uit van TransMission, een samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in Nederland en België. Het warehouse van het transportbedrijf is gevestigd in Geldermalsen.

Vraagstuk

Bij dit project werd gezocht naar een energiezuinige manier om het pand van licht te voorzien. Hierbij viel de eerste keus op lichtstraten. Om de warmtetoetreding in de ruimte te verlagen werden de lichtstraten voorzien van een coating. Door het gebruik van de lichtstraten met coating was de lichtsterkte op sommige plaatsen niet voldoende.

Oplossing

Tussen de lichtstraten in en boven het laad- en losdepot werden 14 Powerdaylights Ø 53 cm (magazijnvariant voor open plafond) toegepast, aanvullend op de lichtstraten. Vanwege de hoogte van het plafond is gekozen voor de Prismatic plafondplaat. Deze afwerking van het daglichtbuis brengt het daglicht naar de werkvloer toe.

Klant aan het woord

Door de aanvulling van de Solatubes hebben wij ons doel wat betreft energiebesparing bereikt en hebben wij geen last van warmtetoetreding.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.