Waarom is daglicht in je woning zo belangrijk? 

Drie reden waarom daglicht in je woning belangrijk is.

1. Daglicht geeft energie en ontspant
Huizen met veel daglicht zijn niet voor niets populair. Mensen voelen zich beter in lichte ruimtes. Een zolderkamer met veel natuurlijk lichtinval is een perfecte hobbykamer. En een woonkamer met grote raampartijen nodigt uit om even heerlijk te ontspannen na een drukke werkdag. Zonlicht is belangrijk bij het aanmaken van endorfines. En die endorfines zorgen er weer voor dat we ons energieker en productiever voelen. Extra licht in je woning is daarom ook een investering in jezelf! Powerdaylight levert daglichtsystemen voor elke denkbare ruimte in huis.

2. Donkere ruimtes maken sneller moe
Kunstlicht kan het effect van natuurlijk lichtinval niet vervangen. Ons lichaam heeft echt daglicht nodig heeft voor de aanmaak van endorfines. Ben je lange tijd achter elkaar in een donkere kamer? Of werk je in een inpandige ruimte zonder ramen? Dan merk je waarschijnlijk dat je sneller moe wordt. Een donkere ruimte maakt slaperig en duf. Na een dag in een donkere woning snak je naar daglicht. Hoe meer daglicht in je woning, hoe beter voor je gemoedstoestand!

3. Daglicht maakt een ruimte weer leefbaar
Bij het ontwerp van een huis wordt niet altijd even goed nagedacht over natuurlijk lichtinval. Sommige ruimtes hebben hele kleine ramen of helemaal geen ramen. En dat is zonde. Natuurlijk licht betrekt een ruimte bij de rest van de woning. Daglicht in een keuken, een kelder of op een zolder kan een prachtig effect hebben. Extra natuurlijk licht maakt van die ruimtes weer leefruimtes. Onze daglichtsystemen zorgen ervoor dat alle donkere hoeken van een huis baden in het licht. Een donkere slaapkamer wordt met extra daglicht weer een levendige ruimte. En wat dacht je van helder maanlicht in je woning ’s nachts? Onze daglichtbuizen hebben een perfecte lichtopbrengst. Zelfs bij maanlicht of als het bewolkt is.

Powerdaylight particuliere projecten

Daglicht in je woning.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.