Apenheul

Apenheul is een prachtig, groen dierenpark waar jaarlijks zo’n 500.000 mensen een onvergetelijk dagje uit beleven. In het park leven zo’n 300 apen, waarvan meer dan de helft losloopt tussen het publiek. In 2016 is het dierenpark verkozen tot 'Leukste uitje van Nederland'.

Vraagstuk

In Apenheul worden de dieren in ruime, natuurlijke buitenverblijven gehuisvest. Voor de nachten en in de koude wintermaanden, hebben zij een binnenverblijf tot hun beschikking. In een aantal van deze verblijven bieden de aanwezige ramen wel uitzicht op de omgeving, maar onvoldoende daglicht. Daarnaast worden in het makiverblijf van Apenheul meerdere soorten maki’s gehuisvest in familiegroepjes. Zien deze dieren elkaar, dan geeft dit stress bij de apenfamilies. Daardoor zijn ramen in deze verblijven geen oplossing.

Oplossing

Het plaatsen van meer ramen voor daglicht zijn niet altijd gewenst of mogelijk. Powerdaylights bieden de oplossing. Door dit systeem in het dak te plaatsen, krijgen de dieren meer daglicht zonder dat de dieren teveel in het zicht van bezoekers of elkaar zitten. Daarnaast geeft het de mogelijkheid voor meer daglicht in het maki-verblijf, zonder dat de families elkaar kunnen zien.

Klant aan het woord

Powerdaylight verbetert het welzijn van onze dieren. Dit systeem is een mooie oplossing op plekken waar het plaatsen van ramen geen mogelijkheid is. Dankzij Powerdaylights krijgen onze dieren voldoende daglicht voor hun welbevinden en zijn wij als dierverzorgers in staat om de dieren beter te observeren.’

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.