Basisschool De Knipoog

De vrije basisschool De Knipoog is gelegen in Rummen, Vlaams Brabant. Het is een echte dorpsschool met ongeveer 180 leerlingen. Wat deze school zo uniek maakt, is dat iedereen elkaar persoonlijk kent.

Vraagstuk

De prefab gebouwen waar de klaslokalen in gehuisvest waren voldeden niet meer aan de hedendaagse normen en waren ook bouwfysisch verouderd. Er werd besloten tot het slopen van de school en bouwen van een hele nieuwe school: een lagere school en een kleuterschool die met elkaar verbonden zijn. In 2014 wordt de eerste fase, de lagere school, opgeleverd door architectenbureau Joris Gijsenberg. In het planconcept is gekozen voor een centrale circulatie met beperkte buitenwanden.

Oplossing

Het bestuur wilde de circulatie vanuit haar visie op een duurzame manier belichtten. De architect heeft er voor gekozen om een daglichtgestuurde kunstverlichting te combineren met het Powerdaylight daglichtsysteem. Daglicht laten binnen vallen door het dikke pakket van het dak met verlaagde plafond (technisch plafond) van de circulatie is niet evident; de Powerdaylights zijn hierbij de ideale oplossing. Het daglicht zorgt bovendien voor mindere energielasten en voor een gezond binnenklimaat voor de jonge leerlingen. Veel daglicht bevordert namelijk het concentratievermogen.

Klant aan het woord

De Powerdaylights geven ons veel en prettig licht, dit vind ik geweldig. Het is een mooie ecologische oplossing voor onze school.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.