Kinderdagverblijf Les Petites Alouettes

Het kinderdagverblijf Les Petites Alouettes in Molenbeek is een gemeentelijke kinderopvang die plaats biedt aan jonge kinderen van 18 tot 36 maanden.

Vraagstuk

Na een onderzoek werd vastgesteld dat de opvang niet meer voldeed aan de huidige bouweisen. Daarom werd besloten om een nieuw gebouw te bouwen. Het pand is gebouwd volgens de principes van het passiefhuis. De bouwschil is zo ontworpen om energieverliezen te minimaliseren. Daardoor zijn er wel ramen aanwezig, maar het daglicht mocht nog meer aanwezig zijn. Veel daglicht is namelijk prettig voor de kinderen, alleen moet dat op een energiezuinige manier gebeuren. Daarnaast heeft een duistere ruimte soms voor even de voorkeur. Zoals bij het kinderdagverblijf waar de speelruimtes eveneens slaapplekken bieden voor de kinderen.

Oplossing

 Voor het toetreden van natuurlijk daglicht is gekozen om Solatube ‘s met elektrische daglichtdimmers in te bouwen. Met  de mogelijkheid tot verduistering is de speelruimte binnen enkele minuten omgetoverd tot slaapruimte. Daarbij is de Solatube goed geïsoleerd, waardoor de kou en warmte van buiten daar ook blijft en de temperatuur binnen niet beïnvloed wordt. Dit geeft een aanzienlijke energiebesparing. Het gebouw is een zeer licht en ruimtelijk pand geworden, dat een optimaal comfort garandeert voor zowel de werknemers als voor de peuters.

Klant aan het woord

Wij zijn enorm tevreden over de Solatube ‘s. Dit natuurlijk licht verblindt de kindjes niet en bespaart bovendien op de kosten van de verlichting.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.