Arup Group

Arup is een professioneel dienstverlenend bedrijf met een wereldwijd team van ontwerpers, planners, ingenieurs, consultants en technische specialisten. Patrick Elsdale is een van Arup’s lichtontwerpers. Patrick past Powerdaylight al een geruime tijd toe in zijn projecten en gebruikt de daglichtsystemen wanneer hij maar kan. 

Vraagstuk

Toen werd besloten om het kantoor van Arup in Edinburgh op te knappen, wilde Patrick lichtkwaliteit van hoge kwaliteit, om het kantoor zo energiezuinig mogelijk te maken en de energiekosten te verlagen. Hij wilde het meest duurzame kantoor produceren dat tot dan toe was gebouwd.

Oplossing

De doelstelling werd grotendeels bereikt door 84Powerdaylight daglichtsystemen te installeren. Op deze manier wordt hele kantoor door daglicht verlicht, waardoor de elektrische verlichting slechts 10% van de dag wordt gebruikt. Arup heeft het stroomverbruik voor verlichting in hun kantoor zoveel mogelijk beperkt wat resulteert in een enorme energiebesparing. Veel bezoekers van het kantoor van Arup geven maken positieve opmerkingen op de hoge lichtkwaliteit.

Klant aan het woord

De Powerdaylights geven ons de combinatie van energiebesparing en lichtkwaliteit die we nodig hebben. Ons kantoor heeft verschillende grote prijzen gewonnen voor duurzaamheid. Het is een ‘no brainer’. Waarom zou u niet iets willen dat de kwaliteit van het licht verbetert, u geld bespaart en goed is voor het milieu?

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.