Baksteenfabrikant Daas

Baksteenfabrikant Daas biedt architecten een bron van inspiratie. Met het uitgebreide assortiment bakstenen is elke creatieve oplossing mogelijk. Door continue te luisteren naar vragen vanuit de markt, worden de gesignaleerde behoeftes vertaald naar nieuwe producten. Om het assortiment overzichtelijk aan de klanten te tonen, is het pand van Daas uitgebreid met een showroom.

Vraagstuk

Het bedrijf is koploper in kwalitatief duurzaam bouwen, daarom waren duurzame producten een vereiste in het nieuwe pand. Om de natuurlijke kleuren van de bakstenen goed tot zijn recht te laten komen is veelvuldig gebruik gemaakt van daglicht. De architect Kees Marcelis heeft de showroom uitgerust met vier grote raampartijen. Voor de ramen in het midden van het pand liggen twee vijvers. Het spiegelende water weerkaatst het daglicht naar binnen. Door de reflectie op het plafond geeft dit een mooi effect. Het buitenlicht via de raampartijen was echter niet voldoende om de lange wanden met bakstenen te belichten middels natuurlijk daglicht.

Oplossing

Aan beide zijdes van de uitbouw zijn 18 Solatubes inclusief verlichtingsarmaturen ingebouwd. Het grote voordeel hiervan is dat het Solatube® daglichtsysteem geen warmte binnen laat. Bovendien zijn de keuken en toiletten voorzien van Solatubes. Op deze manier hoeft overdag nooit de verlichting aan, dit geeft een enorme besparing. Zes Solatubes zijn uitgebreid met daglichtdimmers. Hiermee kan bij onder meer een presentatie de hoeveelheid daglicht naar wens geregeld worden.

Klant aan het woord

De kleurechtheid van de stenen komen goed tot zijn recht met al het daglicht. Na vieren hebben wij geen afspraken meer in de showroom, omdat het daglicht dan minder wordt. Daarnaast voelt de omgeving heel prettig aan.”

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.