BMW Motor Houtrust

In januari 2013 is BMW Motor Houtrust verhuisd en beschikt nu over een nieuw, fris, transparant en efficiënt pand met een ruime werkplaats die volledig zichtbaar is voor klanten, door het gebruik van veel glas.

Bij de bouw van het pand is de architect van de “Trias Energetica” uitgegaan. Dit is een driestappenplan om een energiezuinig ontwerp te maken. Hierbij staan een goede isolatie, een juiste licht inval en efficiëntie centraal. 

Vraagstuk

Kleuren komen binnen anders uit dan buiten in het daglicht. Om dit verschil zo klein mogelijk te houden, wilde de eigenaar het daglicht naar binnen halen. Belangrijk was dat dit op de meest milieuvriendelijke wijze zou gebeuren. Dit gebeurde onder het motto “dat wat je niet gebruikt hoef je niet te besparen”. 

Oplossing

Naast de glaswanden (waarvan 1 met zonwerend glas) werden er ook 9 Solatubes geplaatst. Op deze wijze worden er ‘plekjes’ in de showroom gecreëerd waarbij de lichtinval het meest natuurlijk is. 

Klant aan het woord

Wij hebben juist voor Solatube gekozen, omdat het licht dat de tube opbrengt zorgt voor een betere kleurweergave. Dat is vooral in deze branche erg belangrijk. Om die reden zit er ook zonwerend glas aan de zuidkant en normaal glas aan de noordkant van het gebouw.”

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.