Thema van de maand: productiehallen

Meer daglicht, meer productie?

Duurzame productie en daglicht. Wat hebben deze twee termen met elkaar te maken? Wellicht meer dan u denkt. Aan de basis van duurzame productie liggen de juiste werkomstandigheden. Bij uitstekende werkomstandigheden, waaronder voldoende daglichttoetreding, wordt de productiviteit van medewerkers verhoogd. Deze verhoogde productiviteit leidt op haar beurt weer tot (in)directe energiebesparing.

Het belang van daglicht gaat verder dan bijvoorbeeld de besparing op kunstverlichting. Om medewerkers hun functie zo goed mogelijk te laten vervullen, is te allen tijde voldoende licht benodigd. Daglicht vergroot het werkplezier, omdat het effect heeft op de stemming en het uithoudingsvermogen (denk aan vermoeidheid) van de medewerker. Dankzij de perfecte balans tussen lichtspreiding, lichtkleur en lichtintensiteit van de Solatube daglichtbuis werkt dit prettiger dan kunstverlichting.

Balans en veiligheid
De uitdaging in het verlichten van hoge ruimtes als productiehallen, distributiecentra en magazijnen zit ´m in een negatief effect van daglicht; de toetreding van warmte. Een gezonde balans hiertussen is een vereiste voor een gezond binnenklimaat. De Solatube daglichtbuis heeft uitstekende U-waarden en is uv- en warmtewerend. Een andere positieve bijkomstigheid van daglicht; het draagt bij aan een veilige werkomgeving. Medewerkers werken efficiënter, maken minder fouten en er gebeuren minder bedrijfsongevallen in een werkomgeving met precies genoeg daglicht.

Type Solatube
Speciaal voor hoge ruimtes met een open plafond heeft Solatube een daglichtbuis ontwikkeld met een diameter van 53 cm met een ronde afwerking. Deze variant is perfect toepasbaar in (hoge)productiehallen, mede vanwege de brede lichtspreiding en de toepasbaarheid in iedere unieke situatie. Gaat het om een BREEAM hal? Ook in dat geval kan Solatube gemakkelijk worden toegepast.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.