Het belang van daglicht in de ochtend

Heb jij dat ook regelmatig? Dat je wekker je ’s morgens probeert wakker te maken, maar dat het heel veel moeite kost om ook echt wakker te worden? Wist je dat daglicht een heel goed middel is om je hierbij te helpen?

Blootstelling aan daglicht ‘s morgens bij het ontwaken activeert de hormoonproductie in uw lichaam die de menselijke circadiaanse ritmes reguleert. Dit is eigenlijk onze interne klok die uw lichaam laat weten wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden (circa betekent ongeveer, dia betekent dag). Hierdoor wordt een gezonde slaap/waakcyclus bevorderd, zodat je goed uitgerust wakker wordt.

Bovendien bevordert daglicht ook een geluksgevoel door je hersenen te motiveren om serotonine te produceren. Dit hormoon verbetert de stemming door pijn te verlichten, energie te geven en zo het geluksgevoel te verhogen.

De voordelen van daglicht zijn onmiskenbaar: onderzoeken hebben aangetoond dat daglicht je productiever maakt door je energieniveau te verhogen. Het kan hierdoor je mentale vermogens versterken, je concentratie verbeteren en ook een gunstige invloed hebben op je humeur.

Voor meer informatie over de mogelijkheden in het ontwerpen met daglicht en daglicht producten: https://techcomlight.nl/Producten

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.