Energy Star Certificaat

ENERGY STAR is een certificaat op basis van vrijwilligheid dat in 1992 door het Amerikaanse Environmental Protection Agency is opgezet. Het doel ervan is het ondersteunen van producten die op een energiezuinige manier werken om zo ons klimaat te beschermen. Producten met het ENERGY STAR keurmerk verbruiken minder energie, ze helpen het milieu te beschermen en zorgen voor een financiële besparing voor de consument zonder dat hiervoor ingeleverd wordt op het gebied van productkenmerken, prestaties en comfort. 

ENERGY STAR werkt samen met belanghebbenden over de hele wereld om productefficiëntie wereldwijd te verbeteren. Deze samenwerking omvat het correct afstemmen van meetwaarden voor de energie-efficiëntie van producten, maar ook de toe te passen testmethoden, het delen van uitgebreide gegevens van de ENERGY STAR programma’s en het samenwerken met geselecteerde landen om de ENERGY STAR beoordelingen op hun markten te beheren.

Let op dat ENERGY STAR in het verleden een overeenkomst heeft gehad met de Europese Unie (EU); deze samenwerking is helaas verlopen.

Hoe verdient een product de ENERGY STAR classificatie? Hiervoor moet een product:

  • Op nationaal niveau aanzienlijke energiebesparingen leveren
  • Verhoogde energie-efficiëntie bereiken met behulp van niet-gepatenteerde technologieën die algemeen beschikbaar zijn en worden aangeboden door meer dan één fabrikant
  • Gegevens bieden die aantonen dat het product een rendement op de investering oplevert door besparingen op de energierekening gedurende een redelijke periode. Dit geldt alleen als het product duurder is dan een conventioneel, minder efficiënt product.
  • Functies en prestaties leveren waar consumenten om vragen
  • Het energieverbruik meten en verifiëren door middel van geldige tests
  • Zichtbare labels bezitten die het product onderscheiden van conventionele producten

De volgende Powerdaylight daglichtproducten hebben een ENERGY STAR classificatie:

  • Powerdaylight Ø 25 cm
  • Powerdaylight Ø 35 cm
  • Solar Star

Powerdaylight werkt hard om ervoor te zorgen dat haar daglichtproducten energiezuinig en milieuvriendelijk zijn. Als gevolg hiervan hebben alle producten voor thuisgebruik ENERGY STAR classificaties ontvangen. Deze producten zijn gekwalificeerd voor ENERGY STAR vanwege hun vermogen om warmtetoename en warmteverlies te minimaliseren. Deze prestaties worden gemeten met behulp van de Solar Heat Gain Coefficient (SHGC) en de U-factor.

SHGC meet hoe goed een product zonnewarmte blokkeert. Dit is van groot belang tijdens de zomermaanden. SHGC wordt gemeten als een getal tussen 0 en 1, en hoe dichter de beoordeling bij 0, hoe beter de warmte buiten wordt gehouden.

De U-factor daarentegen meet de effectiviteit van een product om te voorkomen dat warmte uit een huis ontsnapt. Dit is van belang tijdens de wintermaanden. In dit geval is het doel om zoveel mogelijk warmte binnen te houden, en hoe lager de U-factor van een product, hoe beter de warmte binnen gehouden wordt.

Als marktleider in zolderventilatiesystemen op zonne-energie biedt Solar Star technologisch geavanceerde en milieuvriendelijke oplossingen die technische oplossingen maar ook comfort bieden. Door de kracht van de zon te benutten, kosten Solar Star ventilatiesystemen niets om te functioneren en zijn ze vrijwel onderhoudsvrij. Ze hebben ook geen elektrische bedrading nodig, waardoor ze makkelijk te installeren en onderhouden zijn. Omdat Solar Star ventilatiesystemen voorkomen dat er teveel warmte en vocht aanwezig is, blijft uw zolder koel en droog. Het resultaat is meer comfort, lagere energierekeningen en een langere levensduur van uw dak.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.