Woonzorgcentrum de Volckaert

Vraagstuk

Met onder meer een fitnessruimte, een theater, een hotel, winkels en bijna tachtig ruime zorgappartementen is De Volckaert hét toonbeeld van ouderenzorg in de 21e eeuw. Niet alleen de bewoners van De Volkaert zelf kunnen van de talloze faciliteiten gebruik maken, ook niet bewoners zijn van harte welkom om er te komen sporten, te vergaderen of om een theatervoorstelling bij te wonen. Het centrum neemt daarmee een belangrijke positie in het Brabantse Dongen in.

Oplossing

De fitnessruimte en een verbindingsgang zijn door architect Oomen (Breda) en aannemer Heijmans Bouw voorzien van een groendak. Om de energiewinst te behouden zocht men de meest efficiënte vorm van daglichttoetreding. De Powerdaylight bleek bij uitstek de oplossing te zijn om de fitnessruimte en de gang te voorzien van helder daglicht zonder gevolgen voor het binnenklimaat. Dit vanwege de uitermate gunstige verhouding tussen diameter en lengte met een reflectiewaarde van 99,7%.

Klant aan het woord

De Powerdaylight systemen zijn erg mooi. Je kunt je bijna niet voorstellen dat je in dat gedeelte van het gebouw onder een dikke laag grond loopt, zo licht is het.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.