Vakantieverblijf Dopersduin in Schoorl

Dopersduin in Schoorl is gebouwd in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Het huis is een inspirerende omgeving voor vakantie, vergadering en (scholen)groepen. Dopersduin streeft naar een milieubewuste en duurzame bedrijfsvoering. Dit blijkt ook uit toepassingen zoals zonnecellen en aardwarmte. Hierdoor hebben zij het Green Key keurmerk ontvangen (een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche).

Vraagstuk

De bedrijfsvoering van Dopersduin had nog geen oplossing voor het verbruik van de huidige verlichtingsinstallatie in de toiletruimtes van de eetzaal en vergaderzalen. In het invalide-, heren- en damestoilet brandden de lampen zelfs de gehele dag.

Oplossing

Door de installatie van zes Powerdaylight Ø 25 cm uitgevoerd met TechLED is het energieverbruik nu nihil. De TechLED staat ingesteld op het gewenste lichtniveau van 60 lux in combinatie met bewegingsdetectie. Dit resulteert in een verbruik bij voldoende daglicht van minimaal 0 W tot een maximaal verbruik bij nacht van 7,5 W.

Klant aan het woord

Ik ben al jaren onder de indruk van de prestaties van het Powerdaylight daglichtsysteem. Met de introductie van de TechLED was het verhaal voor mij compleet. Het resultaat is precies zo goed als ik verwachtte.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.