Veldhuizerschool Ede

De bestaande basisschool bleek voor zes groepen te klein en te oud. Daarom is er gekozen voor nieuwbouw die ruimte biedt aan elf groepen met een speellokaal. Als gevolg van integraal teamwork binnen verschillende disciplines werd Techcomlight in een vroeg stadium bij de bouwplannen betrokken. Techcomlight heeft in dit project de daglichttoetreding verzorgd.

Vraagstuk

De nieuwe Veldhuizerschool in Ede moest tot 80% minder energie verbruiken door passieve hulpbronnen te benutten. De volledig energiezuinige school is gebouwd volgens de normen van passiefbouw.

Oplossing

De Solatube Ø 35 cm ECO is uitgerust met een extra koepel, isolatielens en geïsoleerde dakopstand. Hierdoor worden isolatiewaardes tot wel 0,7 W/m²K behaald, waardoor hij geschikt is voor passiefbouw. De nieuwste isolatiewaarden waren nog niet gepubliceerd of er werden al 17 Solatube ECO daglichtsystemen in het ontwerp opgenomen. Dit draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik. Bovendien is wetenschappelijk bewezen dat daglichttoetreding bijdraagt aan verbeterde schoolprestaties van de kinderen. Daglicht zorgt voor meer concentratievermogen, een beter humeur, meer productiviteit, minder ziekte en het reduceert het maken van fouten.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.