Brandweerkazerne Emmen

Sinds september 2012 is de brandweer Emmen gehuisvest in een nieuwe brandweerkazerne aan de Nijbracht. Vanuit deze locatie is de brandweer sneller op weg naar calamiteiten.

Vraagstuk

Bij de bouw van de kazerne diende er rekening gehouden te worden met de uitstraling van het gebouw. Deze moest passen bij het karakter van de organisatie; stoer, robuust, sympathiek en transparant. Daarnaast streefde de architect naar een duurzame GPR score van 8.

Oplossing

Een belangrijkste punt is de verduurzaming van het pand. Dit houdt in het beperken van het energieverlies door het toepassen van een hoge isolatiewaarde voor het dak en de gevel. Doordat de gevel uit beton bestaat heeft deze een bijzonder hoog accumulerend vermogen. Om de inpandige ruimtes te voorzien van daglicht is ervoor gekozen om diverse Powerdaylights in te bouwen. Bovendien is de Powerdaylight goed geïsoleerd waardoor er nagenoeg geen energieverlies is naar buiten en het houdt de buitentemperatuur en geluid tegen.

Klant aan het woord

De kazerne heeft een donkere gang, hieraan grenzen de slaapkamers van de brandweermannen. Om deze gang te verlichten zijn Powerdaylights ingebouwd. De opbrengst van het daglicht is overdag echt een verademing.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.