Parkeergarage, Park 20|20 Haarlemmermeer, Nederland

Park 20|20 in de Haarlemmermeer, nabij Amsterdam, is 's werelds eerste volledig opererende Cradle to Cradle werkomgeving. Het project is ontwikkeld door Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Groep. Het park is gebouwd op een half verdiepte parkeergarage van circa 40.000 m². Daarnaast is het park voorzien van een Breeam certificaat.

Vraagstuk

Voor de bouw moest gebruik gemaakt worden van herbruikbare materialen volgens de Cradle to Cradle principes om zo een duurzame werkomgeving te creëren. De parkeergarage moest voorzien worden van daglicht, daarnaast moesten de daglicht systemen overloopbaar zijn. 

Oplossing

Er zijn Powerdaylight daglichtbuizen gemonteerd in combinatie met de Powerdaylight overloopbare glasplaat die voorzien is van het Cradle tot Cradle certificaat. Daardoor zijn daglichtpunten gecreëerd ten behoeven van het Breaam certificaat.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.