Cluistra aanhangwagens

Cluistra is al veertig jaar dé partij voor het kopen, huren en leasen maar ook het repareren en onderhouden van aanhangwagens en hoogwerkers. Het bedrijf opereert vanuit een omvangrijk onderkomen in Veenendaal.

Vraagstuk

De eigenaar van Cluistra Aanhangwagens was voor zijn showroom, opslag en werkplaats op zoek naar een energiezuinige lichtoplossing met de focus op energiebesparing.  

Oplossing

In de showroom was geen enkele toevoer van daglicht. Hiermee waren ze bij Cluistra dus volledig afhankelijk van kunstverlichting. Omdat er niet altijd bezoekers in de showroom zijn betekende dit dat er de hele dag lampen voor niks aan stonden, pure energieverspilling. Een bewegingsmelder was hiervoor wel een oplossing, maar het nadeel bleef dat de lampen veel aan/uit moesten schakelen en het altijd donker was als de je ruimte binnenkwam. Met 20 stuks Powerdaylight Ø 53 cm is dit compleet opgelost.

Anders dan de showroom heeft het opslaggedeelte van het bedrijf een enorme glazen pui en daar tegenover ook nog ramen die voor daglichttoetreding zorgen. En toch bleef er in het midden van de ruimte behoefte aan extra daglicht. De locatie van twaalf tubes Ø 53 cm in het midden van de opslag zorgt in combinatie met de pui en de ramen voor een gelijkmatige daglichtverdeling.

Ook in de werkplaats was er behoefte aan meer daglicht. Net als bij de andere twee ruimtes was dit het geval met het oog op energiebesparing, maar in deze ruimte ook specifiek inzake de medewerkersgezondheid. Met vier tubes van Ø 53 cm is er een passende oplossing gecreëerd.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.