Thema van de maand: zorg

Patiënten ervaren minder pijn bij daglicht

Patiënten ervaren minder pijn bij de aanwezigheid van voldoende daglicht, blijkt uit onderzoek. Zij herstellen sneller en hebben minder medicijnen nodig. In ziekenhuiskamers met verbeterde daglichtvoorzieningen vermindert de gemiddelde duur van het verblijf tot wel 41 procent. Patiënten in ziekenhuiskamers met meer lichtintensiteit namen een kwart minder pijnstillende medicijnen. De kosten voor deze medicijnen namen hierdoor af met ruim 21 procent. Voldoende daglichttoetreding in ziekenhuis- en behandelkamers is van levensbelang voor de gezondheid van patiënten.

Daglicht geeft patiënten energie
Daglicht geeft positieve energie, waardoor patiënten beter in hun vel zitten. Daarnaast heeft natuurlijk licht ook invloed op het slaapritme, de stressgevoeligheid van mensen, depressieve gevoelens en concentratie. Door daglicht in ziekenhuizen of zorginstellingen verbetert het algemene welzijn van patiënten. Toch wordt er tijdens de ontwerpfase van een zorginstelling niet altijd rekening gehouden met daglichttoetreding. Een Solatube daglichtbuis kan veel voor de zorg betekenen. De daglichtbuizen brengen diffuus licht in elke denkbare ziekenhuis- of behandelkamer. Zonder de warmte van de zon binnen te laten. Ruimtes worden op een natuurlijke manier verlicht en het binnenklimaat blijft op de juiste temperatuur. 

Een veilige werkomgeving met natuurlijk licht
Ook voor medewerkers in ziekenhuizen en zorginstellingen is voldoende daglicht belangrijk. Het is bewezen dat verpleegkundigen die werken bij natuurlijk licht een lagere bloeddruk hebben. Bij voldoende daglicht in de werkomgeving communiceren zij vaker met collega’s, lachen zij vaker en houden zij patiënten in een betere stemming. Ook niet onbelangrijk: artsen en behandelaars maken minder fouten wanneer zij kunnen werken bij natuurlijk licht. Daglicht verhoogt de alertheid bij mensen waardoor een werkomgeving veiliger wordt. Daglichtbuizen in een zorginstelling verhogen niet alleen het welzijn van patiënten, maar ook die van de medewerkers.

Techcomlight: de expert op het gebied van daglicht
Techcomlight is een expert op het gebied van daglichtsystemen in de zorg. Of het nou om behandelkamers, ziekenhuiskamers, inpandige kantoren of donkere hallen gaat; Techcomlight heeft voor elke ruimte een oplossing. Wij maken complete daglichtplannen op maat. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Laat het ons weten! Wij helpen graag met een advies. Ook op locatie.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.