Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt.  Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Verduurzaming van de bedrijfsvoering
Zo zal een Green Key accommodatie altijd ingericht zijn om zuinig om te gaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet méér gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen het comfortgevoel van de gasten bevordert, maar dus ook goed is voor natuur en milieu.

Daglicht
De Green Key deelnemer maakt optimaal gebruik van het aanwezige daglicht. Het overdag terugdringen van het gebruik van kunstlicht in gebouwen vermindert het energieverbruik en is tevens goed voor onze biologische klok. Op momenten van voldoende daglicht kan op die plekken het kunstlicht (deels) uitgeschakeld worden. Het daglichtafhankelijk schakelen en/of dimmen van het licht kan hier aan bijdragen.

Daglichtprofessional
Heeft u vragen over daglicht en bent u actief in één van de volgende bedrijfsgroepen:

- Beurs-, congres-, vergader- en evenementenlocatie
- Bungalowpark
- Dagrecreatie
- Hotel / Conferentiecentrum
- Kampeerbedrijf
- Restaurant

Dan bent u bij daglichtprofessional Techcomlight aan het juiste adres! Of het nu gaat over het vervangen van een oud daglichtproduct, het plaatsen van een nieuw daglichtsysteem of het berekenen van de daglichtopbrengst via een lichtplan: Techcomlight heeft alle kennis in huis. 

De volgende duurzame Green Key bedrijven gingen u hier bijvoorbeeld al in voor: Apenheul, Hotel De Witte Bergen, De Roek vakantiebungalows.

Techcomlight is graag ook uw aanspreekpunt als u uw accommodatie wilt verduurzamen door het inzetten van daglicht!

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.