Daglicht verbetert het dierenwelzijn in grote stallen

Daglicht zorgt ervoor dat dieren zich beter voelen in grote stallen. En dierenwelzijn is tegenwoordig steeds belangrijker in de agrarische sector. De verschillende keurmerken voor dierenwelzijn stellen hoge eisen aan het binnenklimaat van grote stallen. De aanwezigheid van daglicht is daarbij een belangrijk onderdeel.

Daglicht is goedkoper
Een daglichtsysteem vervangt het kunstlicht in de stal. En dat scheelt enorm in de energiekosten. Door deze kostenbesparing kan een bedrijf op de lange termijn rendabeler worden. Bovendien verbetert daglicht het imago van de stal. Het werkt onderscheidend: een stal met verbeterde duurzaamheidseisen bereikt nieuwe eindgebruikers. Er is immers een toenemende vraag van consumenten naar duurzame dierlijke producten.

Maatstaven en keurmerken
Nederland kent veel keurmerken in de agrarische sector. En elk keurmerk heeft weer eigen normen. Het ‘Beter Leven’ keurmerk van de Dierenbescherming stelt bijvoorbeeld hoge eisen aan het daglicht in de stallen. Daarnaast zijn er diverse kwaliteitszorgsystemen (zoals IKB Nederland) die eisen stellen aan de manier van produceren. Ook Skal (voor biologische productie) en Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) stellen strenge eisen wat betreft daglicht. In het geval van een MVD-stal; deze kunnen deelnemen aan de fiscale regelingen MIA en Vamil. Het is een extra financiële ondersteuning voor een staleigenaar.

Daglicht op maat in uw stal
Een daglichtbuis brengt precies genoeg daglicht in uw stal. Met een daglichtsysteem voldoet een stal aan de behoeften van het dier en aan de eisen van de verschillende keurmerken. Techcomlight is expert op het gebied van wet- en regelgeving, Maatlat Duurzame Veehouderij, fiscale regelingen, keurmerken en kwaliteitssystemen. Door samen te werken met diverse partijen zoals Eternit kan een daglichtbuis op ieder type dak en gevel worden toegepast. Optioneel kan het daglichtsysteem voorzien worden van een daglichtdimmer.

Voordelen:
1. Diffuse en gelijkmatige lichtspreiding
2. Verduisterbaar
3. Onderhoudsarm 
4. Goede isolatiewaarden
5. Goed te combineren met zonnepanelen
6. Reductie energie
7. Imagoverbetering 
8. Toepasbaar ieder daktype

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.