Daglicht in logistieke ruimtes: kostenbesparend én duurzaam

Een daglichtsysteem in een logistieke ruimte zorgt voor een enorme kostenbesparing op de energiekosten. Het gebouw wordt overdag niet verlicht door kunstlicht, maar door daglicht via een slim buizensysteem. Dat is niet alleen beter voor de energierekening, maar ook voor het milieu. Een daglichtsysteem is een duurzame manier van verlichten.

Duurzaamheid in de logistiek

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de logistieke sector. In 2018 groeide het aantal duurzame distributiecentra met ruim 25 procent. Kunstlicht vervangen door een daglichtsysteem is een belangrijke duurzame investering. Daglichtbuizen halen diffuus licht binnen en de isolatiewaarden van het logistieke gebouw blijven behouden.

BREEAM 

Een derde van alle gerealiseerde distributiecentra in 2018 is BREEAM gecertificeerd. Het criterium ‘daglichttoetreding’ speelt hierbij een grote rol. Een Solatube daglichtbuis is breed toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie. Voor het plaatsen van een daglichtbuis zijn weinig aanpassingen aan de constructie nodig.

Ook ’s avonds licht met Solatube

In de logistieke sector wordt dag en nacht doorgewerkt. Ook in de avond is goede verlichting van logistieke ruimtes essentieel. Een daglichtbuizensysteem kan worden uitgebreid met kunstlicht. De TechLED vult aan met kunstverlichting naarmate het daglicht afneemt. Dit proces gaat volautomatisch en werkt op basis van sensoren. Zodra de zon weer opkomt, schakelt het systeem over op daglicht.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.