Terug

Algemene vragen

 • Waar kan het Powerdaylight daglichtsysteem geplaatst worden?

  Het Powerdaylight daglichtsysteem brengt nagenoeg overal daglicht. In particuliere ruimtes zoals badkamers, woonkamers, keukens en zelfs kelders. Maar ook in utiliteitsbouw zoals stallen, bedrijfshallen, kantoren, ziekenhuizen, scholen, monumenten, koelcellen, zwembaden en winkelcentra. Kijk bij Projecten voor meer toepassingsmogelijkheden.

 • Werkt het systeem ook 's nachts?

  Nee, zodra het buiten donker wordt, kan er geen daglicht meer getransporteerd worden. Powerdaylight kan echter wel gecombineerd worden met een verlichtingsarmatuur, zodat het daglicht wordt vervangen door kunstlicht, wanneer het buiten donker wordt.

 • Zijn er zichtlocaties waar ik een ingebouwde Powerdaylight kan zien?

  In de Benelux en UK hebben wij verschillende zichtlocaties die u kunt bezoeken om een ingebouwde Powerdaylight te bekijken, waaronder ons ‘Powerdaylight Experience Center’. Neem eventueel contact op met Techcomlight voor een zichtlocatie bij u in de buurt.

 • Is Powerdaylight te combineren met kunstverlichting?

  Ja. Alle type Powerdaylight zijn te combineren met de TechLED, welke daglicht combineert met duurzame leds. Het TechLED-systeem kan gebruik maken van een sensor om de hoeveelheid licht precies op de behoefte af te stemmen. De sensor meet zowel de daglichtintensiteit als beweging.

  Daarnaast is er voor elke diameter een verlichtingsarmatuur leverbaar met GU10 fitting, geschikt voor ledlampen tot 20 Watt.

 • Krijg ik garantie op een Powerdaylight?

  Op onderdelen van de Powerdaylight daglichtsystemen verlenen wij 10 jaar garantie. Onder onderdelen van de Powerdaylight daglichtsystemen worden de volgende producten verstaan: koepels, dakopstanden (waarop de koepel is gemonteerd), plafondplaten, plafondplaatringen (waarop de plafondplaat is gemonteerd), reflecterende onderdelen, afsluitmaterialen van zowel plastic, rubber als metaal, almede bevestigingsmaterialen en productpakkingen. Op alle overige producten en onderdelen verlenen wij 5 jaar garantie ( bijv. daglichtdimmer), tenzij anders omschreven. Op de TechLED’s en onderdelen van de TechLED’s verlenen wij 3 jaar garantie. Kosten van her-montage of het uitwisselen van (LED)lichtbronnen blijven voor rekening van de afnemer.

 • Is de Powerdaylight af te sluiten zonder dat er nog licht binnenkomt?

  Ja, dit kan op twee verschillende manieren:

  Handmatige dimmer
  De handmatige daglichtdimmer zorgt ervoor dat met één handeling de plafondplaat d.m.v. magneten wordt afgesloten en het daglicht wordt tegengehouden. De handmatige daglichtdimmer is toepasbaar wanneer worden gekozen voor de Classic Vusion of Classic Optiview plafondplaat. De stok heeft een lengte van 59 centimeter. Verlenging van de stok is mogelijk met verlengstokken (ook van 59 centimeter). De handmatige dimmer is alleen beschikbaar voor de Powerdaylight met diameter Ø 25 cm en Ø 35 cm

  Electrische daglichtdimmer
  De elektrische daglichtdimmer is met één druk op de knop traploos te regelen. U maakt hierbij zelf de keuze in hoeverre u de daglichtbuis af wilt sluiten.  Ieder gewenst lichtniveau is hierbij mogelijk, met een maximale afsluiting van 98%. Voor de bediening van deze daglichtdimmer hebt u de keuze uit draadloze afstandsbediening of een inbouwschakelaar. Let wel op dat er boven uw plafond ruimte is voor het wegwerken van de motor: deze bevindt zich aan de buitenkant van de buis.

 • Moet een Powerdaylight ook worden schoongemaakt?

  Alle onderdelen (koepel, buis, plafondplaat) zijn afgesloten voor het binnentreden van vuil en insecten. De koepel is voorzien van een coating, waardoor vuil wordt afgestoten. Hierdoor is de Powerdaylight onderhoudsarm.

 • Zijn onderdelen ook los leverbaar?

  Ja, alle onderdelen zijn los bij te bestellen.

 • Is de Powerdaylight ook brandwerend te verkrijgen?

  Ja, hiervoor zijn speciale brandkleppen verkrijgbaar.

 • Houdt de koepel van een Powerdaylight uv-straling tegen?

  Powerdaylight daglichtsystemen gebruiken twee technologieën om uv-straling te weren en warmte van infraroodstralen te verminderen. De eerste technologie heeft betrekking op de koepels. De acrylaat buitenkoepels hebben speciale uv-remmers die ontworpen zijn om 100% van UVB (290 tot 315 nanometer), 100% UVC (100 tot 280 nanometer) en 98,5% UVA (315 tot 400 nanometer) te blokkeren. De tweede technologie heeft betrekking op de buizen. Spectralight Infinity buizen transporteren het zichtbare gedeelte van het lichtspectrum (400 tot 760 nanometer). Het infrarood gedeelte (boven 760 nanometer) wordt niet gereflecteerd door de Spectralight Infinity buis.

 • Hoe kort mag de Powerdaylight buis zijn?

  Hoe korter en rechter de buis hoe meer daglichtopbrengst. De buizen van Powerdaylight kun je tijdens het installeren indien nodig eenvoudig inkorten.

 • Wat betekent 99,7% reflectie?

  Een reflecterend materiaal van 99,7% betekent dat slechts 0,3% van het daglicht verloren gaat, elke keer dat het licht in het buismateriaal reflecteert – en dus wordt 99,7% van het resterende licht gereflecteerd. Dus als het licht 20 keer door de buis reflecteert om van het ene uiteinde naar het andere te komen, wordt een enorme 94,17% van het oorspronkelijke licht overgedragen met Powerdaylight’s unieke Spectralight Infinity buismateriaal.

 • Werkt een Powerdaylight op de noordzijde van het dak?

  Een Powerdaylight werkt ook aan de noordzijde van een dak. De Powerdaylight presteert echter nog beter wanneer deze wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Voor het beste resultaat plaatst u het systeem op een plaats waar het zoveel mogelijk direct zonlicht uit het zuiden ontvangt. Om meer directe stralen op te vangen, kan de dakopstand ook in een hoger model geleverd worden om de koepel boven bijvoorbeeld de nok van het dak uit te laten komen en zo alsnog het directe licht vanuit het zuiden op te vangen.

back

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.